Varázslatos változatosság kávékapszulákba bújtatva

Ma már jóval szélesebb körű a kapszulás kávéfőzők elismertsége, hiszen az évek alatt folyamatosan bővülő kínálat, és az egyre jobb minőség egyre több embert győz meg arról, hogy igenis járhat kéz a kézben a minőségi kávéélmény és a kapszulás megoldás.
Varázslatos változatosság kávékapszulákba bújtatva

Arról nem is beszélve, hogy az igazi változatosságot nem igazán lehet kényelmesebben megvalósítani otthonunk kényelmében.

Ha pedig az igazi változatosságnál tartunk, akkor érdemes megnézni, hogy mit is jelent ez a gyakorlatban, a Tchibo kínálatában: lényegében egy világra szóló utazást, ahol minden egyes csésze kávéval merőben más hangulatot élhetünk át!

Erősen aromás, lágy virágos ízjegyekkel kiegészülő ízvilágot biztosít az Etiópiából érkező, biogazdálkodásból származó kávékapszula, amelyet kézzel szüretelnek, majd alapos átmosás után napon szárítanak, hogy végül dobpörköléssel érje el végleges ízprofilját. A filterkávéként és caffé cremaként is fogyasztható ital ízén maximálisan érződik a sok fáradozás, így nagy kedvence lehet majd azoknak, akik nem csak a fenntarthatóságot szeretik szem előtt tartani, hanem ezzel párhuzamosan a különleges ízélményeket sem mellőznék.

A kapszulák csomagolásával a világosbézs, limitált kiadású Cafissimó géphez passzoló, enyhe intenzitású Blond Roast Edition kávék nem csak megjelenésükben különlegesek: Az espresso ízében a lágy, gyümölcsös jelleg egészül ki a citromos ízjegyekkel, míg a caffé crema inkább a fűszeres-gyümölcsös ízvilág kedvelőinek tartogat kellemes élményeket.

Az espresso-kedvelők is bőséges választékot találnak: a kiegyensúlyozott, gazdag pörkölésű El Salvador, az erőteljes kesernyésebb, diós jegyeket tartalmazó Brasil, és az olasz eleganciát minden kortyával magában hordozó Elegant mellett a lágy, aromás Intense is kifejezetten úgy készült, hogy espressóként elkészítve mutassák meg a legeslegjobb oldalukat! Ha ízesített változatokkal kísérleteznénk, akkor a nyári, limitált kiadású Buttertoffee, vagy Double Choc ízeket is érdemes kipróbálni, de a folyamatosan elérhető karamellás és vaníliás ízesítésű Espresso is csavar egyet a szokásos feketén!

Ha a világ körüli utazást folytatnánk a kávéscsészénkben, akkor érdemes az országspecifikus kínálatot is kipróbálni, hiszen az Espresso Brasil és El Salvador mellett a Caffé Crema kollekcióban is találunk konkrét terműterületről elnevezett ízeket, ilyen a mézes-malátás India, vagy épp a citromos ízjegyeket viselő Colombia is.

Ha inkább a tejjel készített kávékülönlegességek lehet rabul ejteni az ízlelőbimbóinkat, akkor sem kell messzire mennünk, hiszen – bár minden Cafissimo kapszula elkészíthető, és kiélvezhető espressóként is – olyan ízeket is találunk, amelyek remekül, sőt talán még kicsit jobban is érvényesülnek a tejes receptekben. Ilyen a Barista edition mindkét verziója (Caffé Crema és Espresso).

És ha már a tejes recepteknél tartunk, akkor a bőséges kínálat mellett érdemes vetnünk egy pilantást egy most aktuális lehetőségre is, miszerint 3×80 darab kapszula esetén ajándék tejhabosítót is kaphatunk a rendelésünkkel. Így bármilyen kávéitalt többszörösen is lehetőségünk lesz variálni, hiszen a sima tejeskávé mellett a lágy tejhabbal való vegyítés egy teljesen egyéni kávéélményt hoz magával. A 3×80 kapszulába pedig sokminden belefér: szinte a teljes ízválasztékot végigkóstólhatjuk, ha tízesével, eltérő ízekben vásárolunk, ha pedig már megvan a kedvenc ízünk – nos, akkor érdemes abból feltölteni a kapszula-raktárakat, különösen akkor, ha éppen valamelyik limitált kiadású verzió lopta be magát a szívünkbe!

Kapcsolódó cikkek

Az édesburgonya tápértéke és egészségügyi előnyei

Az édesburgonya tápértéke és egészségügyi előnyei

Az édesburgonya, más néven batáta, egy ízletes és tápláló zöldség, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.

Az édesburgonya egészségügyi előnyei és tápanyagtartalma

Az édesburgonya egészségügyi előnyei és tápanyagtartalma

Az édesburgonya egy gyönyörű, narancssárga gyökérzöldség, amely nemcsak finom, de nagyon tápláló is.

5 meglepő tény a ginről, amit bizonyára még te sem tudtál

5 meglepő tény a ginről, amit bizonyára még te sem tudtál

A gin jóval több, mint a Martini klasszikus kiegészítője: gazdag történelmének hála olyan ital, amit újra és újra felfedeznek.