5 meglepő tény a ginről, amit bizonyára még te sem tudtál

Mindenki tudja, hogy a gin aromatikus és sokoldalú, de a borókabogyó-párlat még ezen felül is számos titkot rejteget! Ezzel az öt ténnyel felfrissítheted a tudásodat.
5 meglepő tény a ginről, amit bizonyára még te sem tudtál
 1. A ginfogyasztás törvényei

 2. A ginkrízis egy 18. századbeli jelenség volt, mivel Nagy-Britanniában a gin túlzott fogyasztása növekvő szociális és egészségügyi problémákhoz vezetett. A ginkrízis súlyos hatással volt a társadalomra, ezért a fogyasztást két törvénnyel is próbálták szabályozni 1736-ban és 1751-ben.

  1. A gin sem volt mindig gin

  A Benelux államokban a mai napig ismert Genever a gin ősének tekinthető. Az ital Franciscus Sylvius, egy XVII. századi orvos nevéhez kötődik, neve a boróka szó holland változatából származtatható.

  1. A London Dry nem Londonból jön

  Bár a név mást sugallhat, a London Dry neve nem utal származási helyre, sokkal inkább a minőségjelzésre. A London Dry nevet hordozó ginekre szigorú szabályok vonatkoznak: ilyen például, hogy minden aromát a desztilláció során kell hozzáadni, ezután már tilos bármilyen további összetevőt vagy cukrot tenni az italba. Maga a Dry szó sem az ital szárazságát jellemzi, hanem arra utal, hogy cukor nélkül készült.

  1. A ginben koriander van!

  Legalábbis néha, hiszen a gin természetes gabonapárlatokból készül, amelyeket fűszerekkel, virágokkal és bogyókkal aromatizálnak. A legismertebb összetevő a boróka, ami nélkül a gin elvesztené karakteres ízét. Ezen felül azonban kerülhet bele koriander, fahéj, citromfű, kardamom és még számos más fűszer is.

  1. Hendrick’s, egy másfajta gin

  Ma már mintegy ötezerféle különböző ginfajta sorakozik a boltok polcain, ezek közé csatlakozott 1999-ben a Hendrick’s. A hagyományos összetevők, így a boróka és a koriandermag mellett ez a változat uborkát és rózsaszirmot is tartalmaz, ez a szokatlan kombináció adja meg karakteres ízét. Az üveg dizájnját a viktoriánus kor orvosságosüvegei inspirálták, ezért a fekete címke és a parafadugó.

Kapcsolódó cikkek

Az édesburgonya tápértéke és egészségügyi előnyei

Az édesburgonya tápértéke és egészségügyi előnyei

Az édesburgonya, más néven batáta, egy ízletes és tápláló zöldség, amely számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.

Varázslatos változatosság kávékapszulákba bújtatva

Varázslatos változatosság kávékapszulákba bújtatva

Ma már jóval szélesebb körű a kapszulás kávéfőzők elismertsége, hiszen az évek alatt folyamatosan bővülő kínálat, és az egyre jobb minőség egyre több embert győz meg arról, hogy igenis járhat kéz a kézben a minőségi kávéélmény és a kapszulás megoldás.

Íme, a legizgalmasabb japán alkoholkülönlegességek

Íme, a legizgalmasabb japán alkoholkülönlegességek

Ismerjük meg, mivel koccintanak a felkelő nap országában!