A kevesebb több: a kinyitható kanapé előnyei

Helytakarékos és többfunkciós.
A kevesebb több: a kinyitható kanapé előnyei

Az ágyazható kanapé egyike a legpraktikusabb bútordaraboknak, hiszen egyszerre több funkcióval is rendelkezik, miközben látványos és kényelmes. Azok a kanapék, amelyekből néhány mozdulattal ágyat varázsolhatunk, a kisebb lakások igazi aduászai, de nagyobb lakásokban is remek szolgálatot tesznek.

A változatosság gyönyörködtet

Azok a kanapék, amelyek ággyá alakíthatók egyszerre két bútordarabot is kiváltanak, hiszen egyrészt ülőhelyként funkcionálnak, másrészt ideálisak alvóhelynek is. Ez több esetben is kifejezetten előnyös tulajdonság, először is például akkor, amikor a lakás alapterülete nem teszi lehetővé, hogy külön hálószoba és nappali is legyen az otthonunkban. Egyszobás lakásokban a hely ugyanis a legnagyobb kincsek egyike, így egy ilyen takarékos darab a lehető legjobb választás. De ha nem mi szeretnénk hálóhelyként használni, a vendégeink számára is nagyszerű fekhely lehet egy ágyazható kanapé, nem kell sem külön szobát áldozni erre, de egy ágyat sem rendszeresíteni. Természetesen nem mindenkinél ekkora a forgalom, hogy külön gondolni kelljen erre, de bármikor adódhatnak alkalmak, amikor ez a lehető legpraktikusabb megoldás.

Amíg a korábbi modellek stílusukat tekintve viszonylag szűk skálán mozogtak, addig a modernebb darabok már jóval gazdagabb formavilágúak, színük és mintázatuk tekintetében is jócskán változatosabbak, mint elődeik. Ezek az ágyazható kanapék általában ágyneműtartóval is rendelkeznek, amivel további láthatatlan tárolási lehetőséget biztosítanak a tulajdonosuknak. Ez a funkció szintén aranyat ér, ha kevés hellyel rendelkezünk a lakásban. Mindemellett azt sem érdemes elfelejteni, hogy egy bútor áráért kapunk lényegében kettőt, hiszen nem csak egy kényelmes ágyat, de egy szófát is vásárolunk egyúttal.

Kapcsolódó cikkek

A kémények és a biztonság - Tippek és trükkök a kémények biztonságos használatához

A kémények és a biztonság - Tippek és trükkök a kémények biztonságos használatához

A kémények hagyományosan az otthonok fűtési rendszerének fontos részét képezik, és lehetővé teszik, hogy a hideg téli hónapokban is meleg legyen otthonunk.