Jó ötlet hideg vízben zuhanyozni?

Télen hideg vízzel zuhanyozni? Nem túl csábító ötlet! Az előnyök mégis kíváncsivá tehetnek és fitten tarthatnak. Egy tanulmányban a 3 ezer résztvevő közül néhánynak minden nap 30-90 másodperces hideg zuhanyt kellett vennie, akik a kontrollcsoporthoz képest javuló anyagcserét mutattak. Nem véletlen, hogy a hidegzuhany már elterjedt a profi sportolók körében.
Jó dolog hideg vízben zuhanyozni?

Még ha eleinte némi erőfeszítésbe is kerül, az előnyök felülmúlják a hátrányokat: aki ráveszi magát a hideg zuhanyra, annak javul a vérkeringése, csökkenti a szervezetében lévő ödémák, serkenti az anyagcserét és enyhíti az ízületi fájdalmakat. Ezenkívül a meleg levegő és a hideg víz közötti hőmérséklet-különbség adrenalint és endorfint szabadít fel, ami energialöketet biztosít.

Egy holland tanulmány megállapította, hogy a hideg zuhany pozitív hatással lehet az immunrendszerre is. Télen ez előnyös, mert az erős immunrendszer megvédhet az influenzától és a megfázástól. Az eredmény: A hideg vízzel zuhanyozók körülbelül egyharmadának körében volt kevesebb betegjelentés.

A jéghideg víz a mentális egészségnek is jót tesz.

„Gondoljon rá úgy, mint egy kis sokkra, amit a szervezeted kap” – mondta a belgyógyász szakorvos dr. Majdoline Jayoushe a Vogue-nak. A szakértő szerint a hideg víz segít, hogy egy pillanatra kikapcsoljuk a gondolataidat.

"Gondolj azokra az okokra, amelyek jelenleg boldogtalanná vagy stresszessé tesznek téged. Amikor hideg vízben vagy, az agyad túlságosan el van foglalva a kellemetlen érzés ellensúlyozásával, ahelyett, hogy más dolgok miatt aggódnál - mondja Jayoushe.Kapcsolódó cikkek

Jó dolog hideg vízben zuhanyozni?

Jó ötlet hideg vízben zuhanyozni?

Nem őrültünk meg, tényleg megéri!

Elektroterápia

Elektroterápia

Az elektroterápia számos csodálatos és pozitív hatással rendelkezik.